Sarımsak beyin tümörünü yok ediyor. Güney Karolina Tıp Fakültesi nöroloji bölümünden doktorlar, yaptıkları laboratuar deneylerinde sarımsağın beyin tümörünü yok ettiğini kanıtladılar. Sarımsağın antikanser özelliği uzun zamandır bilinmekteydi ve halk arasında binlerce yılı aşkın süredir çeşitli hastalıklara karşı kullanılmaktaydı.
Fakat ilk defa laboratuar ortamında yapılan bilimsel deneylerle sarımsaktan elde edilen organik ekstreler glioblastoma adı verilen beyintümörü hücrelerine uygulanarak sonuçları gözlemlendi. Nöroloji uzmanları Prof.Dr. Swapan Ray, Prof.Dr.Narenda Banik ve Dr.Arabinda Das, saygın tıp dergilerinden Amerikan Kanser Derneği dergisinde yayınladıkları çalışmada sarımsaktan elde edilen organik maddelerin insan beyin tümörü hücrelerini öldürdüğünü bildirdiler.
Bilimadamları bunun sarımsakta bulunan sülfoidlerin, bölünmek için yüksek enerjiye ihtiyaç duyan tümör hücrelerine reaktif oksijen vererek bu hücrelerin ölümüne yol açtığını söylüyorlar. Bilimadamları organosülfoidlerin tüm etkilerinin araştırılmasının en az üç beş sene sürebileceğini fakat sarımsak gibi doğal bir besinin muhtemelen herhangi bir yan etkisi olmadan kolayca uygulanabileceğini söylüyorlar.
Fakat ilk defa laboratuar ortamında yapılan bilimsel deneylerle sarımsaktan elde edilen organik ekstreler glioblastoma adı verilen beyintümörü hücrelerine uygulanarak sonuçları gözlemlendi. Nöroloji uzmanları Prof.Dr. Swapan Ray, Prof.Dr.Narenda Banik ve Dr.Arabinda Das, saygın tıp dergilerinden Amerikan Kanser Derneği dergisinde yayınladıkları çalışmada sarımsaktan elde edilen organik maddelerin insan beyin tümörü hücrelerini öldürdüğünü bildirdiler.
Bilimadamları bunun sarımsakta bulunan sülfoidlerin, bölünmek için yüksek enerjiye ihtiyaç duyan tümör hücrelerine reaktif oksijen vererek bu hücrelerin ölümüne yol açtığını söylüyorlar. Bilimadamları organosülfoidlerin tüm etkilerinin araştırılmasının en az üç beş sene sürebileceğini fakat sarımsak gibi doğal bir besinin muhtemelen herhangi bir yan etkisi olmadan kolayca uygulanabileceğini söylüyorlar.
Prof.Dr.Ray, çalışmaların tamamlanmasını beklemeden şimdiden sarımsağın beyin tümörü yok edici etkisinden faydalanmak isteyen hastalar için şunu öneriyor:
"Taze sarımsağı kesin ve kabuklarını soyun. Sarımsakları ezin ve 15 dakika bekletin. Bu sarımsak içinde bulunan enzimleri harekete geçirip içerdiği maddeleri antitümör özelliği olan kimyasallara dönüştürecektir."
Amerikan Kanser Enstitütüsü sarımsağın antikanser özelliğini kabul etmiş ve sitelerinde yeni geliştirilen pek çok tedavi ile birlikte, sarımsağın kanser tedavisinde kullanımı ile ilgili bilgi veriyor. Amerikan Kanser Enstitütüsü 7 yıl süren ve 3000 kişiyi kapsayan klinik deneylerin sonucunda sarımsak kullanan insanlarda mide kanserini önlemede başarılı olduğunu tespit etmişti.
Sarımsağın beyin tümörü üzerine etkisi hakkında Amerika'dan CJ isimli bir beyin tümörü hastası ise şunları söylüyor:
Sarımsağın beyin tümörü üzerine etkisi hakkında Amerika'dan CJ isimli bir beyin tümörü hastası ise şunları söylüyor:
"2005 yılında Oligodendroglioma Grade III teşhisi konuldu. Ameliyattan sonra 18 ay boyunca Temodal kullandım. Temodal kullanırken her 2 ayda bir çektirdiğim MRlarda tümörün alındığı bölgede yeni tümör oluşumu gözlendi. Sarımsağın beyin tümörüne etkisi üzerine okuduğum araştırma sonuçları beni sarımsağın işe yarayabileceği konusunda ikna etti. Hergün bir diş sarımsak almaya başladım (ince kıyıp oda sıcaklığında 15 dakika bekleterek). 2007 yılında büyüyen tümör tekrar ameliyatla küçültüldü. İkinci ameliyattan sonrada sarımsak kullanmaya devam ettim. Sarımsak kullanmaya başlayışımın üzerinden 4 sene geçti ve MRlarımda hiçbir tümör üremesi görülmüyor. Hala sarımsak kullanmaya devam ediyorum. Bunun yanısıra, yaban mersini, ıspanak, brokoli, domates, akai çileği, portakal ve havuç gibi yiyecekleri en haftada 4 kez alıyorum. Tümörün yok olması yüzde yüz sarımsaktandır demeye cüret edemem ama 4 yıldır bende herhangi bir üreme yok. Etkisinden tam emin olamasamda sarımsak doğal bir besin olduğu için kullanılmasının hiçbir mahsuru yok bu yüzden hala almaya devam ediyorum."
KAYNAKLAR:
- Beyin Tümörü Destek Grubu
- Garlic compounds generate reactive oxygen species leading to activation of stress kinases and cysteine proteases for apoptosis in human glioblastoma T98G and U87MG cells. Das A, Banik NL, Ray SK. Cancer. 2007 Sep 1;110(5):1083-95. PMID: 17647244
- Garlic compounds induced calpain and intrinsic caspase cascade for apoptosis in human malignant neuroblastoma SH-SY5Y cells. Karmakar S, Banik NL, Patel SJ, Ray SK. Apoptosis. 2007 Apr;12(4):671-84. PMID: 17219050
- Garlic constituent diallyl trisulfide induced apoptosis in MCF7 human breast cancer cells. Malki A, El-Saadani M, Sultan AS. Cancer Biol Ther. 2009 Nov;8(22):2175-85. Epub 2009 Nov 22. PMID: 19823037
- Biological properties of garlic and garlic-derived organosulfur compounds. Iciek M, Kwiecień I, Włodek L. Environ Mol Mutagen. 2009 Apr;50(3):247-65. Review. PMID: 19253339
- Garlic and Cancer Prevention: Questions and Answers http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Prevention/garlic-and-cancer-prevention
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder